”Att gymma” vs att hålla sig aktiv

Kikar man på s.k blue zone 🌎💙områden på jorden där folk lever som längst är det en gemensam nämnare att alla håller sig aktiva & ännu inte anammat den stillasittande livsstilen. 👨‍🌾

Jag försöker alltid lära ut att lite rörelse varje dag kommer alltid vara bättre än att vara i princip still mestadels av dygnet för att få in lite rörelse på gymmet

Om vi istället finner rörelse i dagliga aktiviteter kombinerat med exempelvis gympass så kommer resultaten mer naturligt & vi får in de effekterna som krävs för att leva länge & friskt.

När jag tränar med en individ vill jag inte bara leverera bra träningspass & vara den kunniga träningskompisen utan jag vill också ge verktyg att använda under de övriga 23h då jag inte träffar klienten.

Det är också det här mindsetet, eller beteendet snarare, som kommer skapa långsiktiga hållbara resultat livet ut.

Så, istället för att kanalisera all energi och fokus på själva träningstimmen, lägg även energi och fokus på övriga aktiviteter som inte bara ser till att vi skapar bästa förutsättningarna när vi tränar utan också för det är en stor bit av puzzlet som vi kallar hälsa. Häng mer i naturen, drick mer vatten, undvik socker & hitta aktiviteter som ni mår bra utav.