Tips när du ska komma igång med träningen

Du har precis tecknat upp dig på ditt lokala gym & tänker att du ska komma igång med träningen. Fantastiskt!

Nu krävs det att viljekraft möter agerande, annars vet vem som helst att det inte kommer bli av.

Bra frågor att ställa sig själv:

  • Varför vill jag komma igång med träningen?

  • Varför är det viktigt för mig?

  • Hur skulle det få mig att må om jag uppnådde _____
    (Den intention man har med sin framtida träning. För vissa kan det bara vara att må bättre, för andra kan det vara mer resultatorienterade och specifika mål.)
  • Vilken strategi bör jag tillämpa för att inte slösa tid och faktiskt få alla dessa positiva effekter som jag är ute efter?
    Det kan vara så enkelt som att anlita en Personlig Tränare för att få vägledning och rätt verktyg. Oavsett om du investerar i 1 timme eller 50 timmar så kommer du garanterat att slösa mindre tid och i det långa loppet vara mer effektiv när du väl är på gymmet.)
  • Vad har jag för tidigare begränsningar/skador som jag behöver ta hänsyn till?

Lyssna på kroppen. Jobba med dina svagare länkar så att du stärker hela din kropp, inifrån & ut.

  • Vilket tidigare beteende har jag lärt mig från så jag inte undviker samma fallgropar igen?

Allt för många vill för mycket på alldeles för kort tid. Som i allt (börsen, karriär, relationer m.m) så krävs det tålamod och ett stabilt fundament som vi regelbundet arbetar med. Tänk långsiktigt och gå inte ut för hårt i början. Sätt upp en realistisk plan och ett sunt mindset kring den träningsplan du nu kommer tillämpa i fortsättningen.