Några anledningar till att anlita en PT

I detta inlägg kommer jag inte skriva det uppenbara som alla vet att en tränare kan göra. Såsom att få en klient att klara av saker de inte visste att de kunde eller att de får snabbare resultat från träningen. Det är ganska självklart. Istället kommer jag gå in på tre punkter som är mer mentala och som vi inte alltid ser på ytan eller ens tänker på.

Här har ni de:

1) Tidseffektivisering. Du kan börja sluta chansa. Min erfarenhet är att många tar ett varv runt i maskinerna och sedan är de nöjda utan att djupare gå in i vad det är de vill åstadkomma. Du kommer spara massvis av tid genom att välja rätt övningar för dig & din kropp. Du skulle aldrig gå in på din arbetsplats och chansa på att det arbetet du gör kommer bli bra, på samma sätt bör vi inte heller chansa på att de övningar vi gör kanske är bra.

Låt istället en expert planera och optimera den (dyrbara) tid du lägger när du tar tid från jobb, familj, vänner för att jobba på dig själv. Det blir helt enkelt mycket bättre då när det finns en tydlig målbild  samt gameplan med träningen.

2) Du får ett större ansvar. Ett ansvar inte i att veta vad du ska göra, det är tränarens jobb, utan ett större ansvar i att dyka upp. Väldigt ofta hör jag ordagrant hur klienter blir mer motiverade av självaste tanken att de vet att jag står och väntar på de vid de angivna tiderna vi har kommit överrens om. Helt enkelt så är den träningen bra som blir av, och att svika sig själv och dessutom sin tränare när man har inbokade tider blir mycket svårare när det finns med en tränare i bilden.

3) Lägg fokus på rätt saker. Det är känt att Steve Jobs ägde dussintals likadana svarta tischor. Anledningen till detta var att han behövde ta ett onödigt beslut mindre per dygn i en vardag fylld av viktiga beslut. Samma sak gäller för oss – desto färre “onödiga” beslut vi tar desto fler bra beslut kan vi fatta under dygnets förlopp.

Säg att du driver flertal bolag och har väldigt fullt upp om dagarna. Vill eller borde du verkligen lägga massor med tid på att planera hur du ska träna sen? Är det inte mer effektivt att låta en expert göra det medan du kan lägga fokus på andra beslut under dagen? Jag tycker iallafall att det talar för sig själv.

Jag har ett stort intresse för börsen och inte minst aktiemarknaden, men helt ärligt så har jag varken tid eller lust att daytradea utan lägger hellre mitt förtroende på kunniga investmentbolag som tar besluten åt mig. Då slipper jag lägga mycket energi och tankekraft på att timea marknaden och ta rätt beslut. Win-win.