Var inte rädd för att misslyckas – var rädd för att inte testa

Alla människor har grundläggande behov. Ett (bland många andra) behov som hos mig är viktig är utveckling. En stor del av att utvecklas är att prova nya saker med ett nyfiket och öppet sinne, dock så kommer det inte alltid vara en dans på rosor utan det kommer komma utmanande och svårare stunder.

Viktigt när det uppstår är att inte vara rädd för att misslyckas. Var istället mer rädd för att vara på samma ställe i livet idag som du var på för exakt ett år sen.

Vi håller ofta hårt i det vi tror definierar oss, men som oftast(!) definierade oss i ett tidigare skede i vårt liv. Vi håller fast i att “nej men jag kunde inte göra det förrut så varför ska jag kunna göra det nu??” och därav begränsar oss undermedvetet i att prestera högre och leva ett bättre liv.

Självklart är du inte samma person idag som du var förra veckan, förra månaden eller för 5 år sedan. Att utvecklas i mina ögon handlar om att experimentera och våga lämna sin bekvämlighetszon. Processen är konstant. Vi blir aldrig full-lärda, utan det ligger i de små detaljerna och de pyttesmå vanorna vi utför på en daglig basis som kommer bygga en stark karaktär. Och misslyckas vi så lär vi oss, men varje misstag är ett steg närmre din framgång. Så antingen så lyckas du med det du tar dig ann – eller så lär du dig någonting på vägen, oavsett vad så är det en Win-Win situation.