MCT-olja (egen erfarenhet & övriga fördelar)

En viktig del av min morgonrutin är intag av MCT-olja. Jag brukar blanda det i mitt kaffe på morgonen för vad jag anser är bästa effekt. Brukar kickstarta hjärnan och kroppen ordentligt enligt mig. Jag har kört periodisk fasta i över 3 år nu och har inga planer på att sluta på grund av dess positiva fördelar jag upplever.

I Thailand finns naturtlig och färsk mct-olja (koksofett) och i en drömvärld hade jag självklart valt en färsk kokosnöt före en skvätt koncentrerad MCT-olja med morgonkaffet, men i västvärlden är det ett väldigt likvärt substitut.

Nedan tänkte jag lista några av de många fördelarna med MCT-olja:

  • 1) Rikt på laurinsyra – som direkt förebygger högt kolestrerolvärde och ger dig ett nyttigt hjärta

 

  • 2) MCT processeras i levern och absorberas därav snabbt till energi i kroppen. Det har därför en direkt påverkan på fysisk prestation, energi och ett bra humör, utan en massa “onödiga” och mindre bra kalorier (sätter sig inte som fett på kroppen på samma sätt som mättat fett gör. Intas det på tom mage dessutom så har man sett hur det ökar ämnesomsättningen om du utför fysisk aktivitet efter. Vilket leder till punkt nummer 3…

 

  • 3) Ökad metabolism = ökad passiv fettförbränning. Dvs hur mycket kalorier vi skulle göra av med om vi i teorin låg blickstilla i sängen i 24h. Vi vill skapa oss en så “dyr” kropp som möjligt som gör sig av med så mycket energi som möjligt även i viloläge. Effektiv styrketräning är den bästa metoden för att få högre ämnesomsättning. Ingen har någonsin bantat sig till en snygg, stark och hälsosam kropp – kom ihåg det!

En tanke om “MCT-olja (egen erfarenhet & övriga fördelar)

  1. Pingback: De kosttillskott du faktiskt skulle gynna av att ta – PT-Molnar

Comments are closed.